DE DIJE UITGEEST

VRIJSTAANDE WONING

OOK DE TRAP IS EEN MEUBELSTUK

Deze woning is gebouwd op één van de veertien vrije kavels in plan De Dije te Uitgeest. Studio Architectura ontving bij aanvang een programma van eisen en een foto van een langhuisstolp. Het verzoek daarbij was deze naar een moderne variant te vertalen en passend op de locatie. De opgave heeft geresulteerd in een hoog houten achterhuis en een stenen voorhuis, beide in zwarte kleurstelling. De bakstenen hebben een lengte van ruim 28cm die met zeer dunne stootvoegen zijn en doorgestreken lintvoegen zijn gemetseld. Hiermee is een krachtige horizontale belijning ontstaan. Het voorhuis bestaat uit één laag met kap, zonder tussenvloer. Het achterhuis is opgebouwd uit twee lagen en een kap. Op de overgang wordt de ruimte verdeeld door de trap. De trap is in harmonie met de keuken als een meubelstuk ontworpen en gefabriceerd.
Deze is uitgevoerd door de firma RS metaal, die bekend is geworden met de interieurs van de Nederlandse winkelketen Scotch en Soda. De constructie van de woning bestaat uit een houtskelet, waarvan de wanden een isolatiewaarden oplopen tot circa 10m2K/W. De kozijnen zijn voorzien van triple beglazing.
Vooruitlopend op de energietransitie is de woning zelfvoorzienend zonder gasinstallatie.

 

01
02
03
04
06
05