WESTERWERF 7 UITGEEST

NIEUWBOUW KANTOOR

GEÏNSPIREERD DOOR FABRIEKSGEBOUWEN

Het industrieterrein Westerwerf in Uitgeest is een herbestemming van de voormalige sportvelden van de hockeyclub en softbalvereniging. Bij de herontwikkeling is het clubhuis van de hockeyclub blijven staan. Het clubhuis besloeg een bouwvlak met een oppervlakte van 10,00 x 14,00 meter en had een hoogte van één bouwlaag. Studio Architectura werd gevraagd het clubhuis van een extra verdieping te voorzien om het te herbestemmen als kantoor. Verkenning van de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan resulteerde in een volume van vier bouwlagen. Vanwege de kenmerkende hoekverdraaiing is ervoor gekozen de nadruk op de kopzijde te leggen. Achter de hoge vensters bevinden zich de trappen en een glazen lift. De vensters bieden bij het bestijgen van de verdiepingen steeds ruimer uitzicht over het groene buitengebied. Bij het ontwerp heeft Studio Architectura zich laten inspireren door de architectuur van monumentale fabrieksgebouwen.

01
03
04

Opdrachtgever: Q-bus Vastgoed BV Uitgeest
Uitvoering: Aannemersbedrijf J.M. Putter Uitgeest
Realisatie: 2005